Viedenská ZOO

Panda, ktorá vôbec nebola kung-fu
Panda, ktorá vôbec nebola kung-fu
Obehli sme Topolčianky, Arborétum Mlyňany, videli sme zubry a tak prišiel čas vybrať sa za hranice. Cieľom našej ďalšej rodinnej výpravy sa stala Viedeň a jej ZOO. Najväčším hitom je panda veľká – mláďa Fu Long (Šťastný drak) a jeho rodičia – mama Yang Yang a otec Lo Hui. Na pandy sa tešila Anetka aj Benita:) Chvíľu som zvažoval, že pôjdeme z Bratislavy vlakom, ale nakoniec sme si povedali, že si naplánujeme v krátkom čase viac výletov do Rakúska. Takže som kúpil diaľničnú známku a šli sme autom. Cesta bola aj vďaka GPS v pohode, aj keď mapy v navigácii by si už zaslúžili aktualizáciu. Alebo by pomohla automapa online. Najmä na diaľnici mi občas GPS ukazovala, že ideme kdesi po poli. Parkovali sme kúsok od ZOO a keďže bol víkend, nemuseli sme nič platiť.
Samotná ZOO ma veľmi milo prekvapila už cenovou politikou. Jeden vstup je síce drahší ako vstup do bratislavskej ZOO (14 eur oproti 2,65 eur) ročná vstupenka však už stojí v podstate rovnako (35 eur vo Viedni oproti 33,2 eura v Bratislave). Zatiaľ čo u nás potrebujete viac ako 10 vstupov na to, aby sa vám oplatila ročná vstupenka, vo Viedni máte už tretiu návštevu v podstate zadarmo. Najmä pre rodiny s deťmi je to veľmi zaujímavá ponuka.

Ak sa vyberiete do viedenskej ZOO odporúčam pozrieť si info o tom, kedy sú pri zvieratách ich ošetrovatelia – niektoré zvieratá totiž v inom čase len tak vegetujú, pospávajú a veľa z nich nevidíte. Odsledovanie termínov kŕmenia a programu so zvieratami vám umožní lepšie si naplánovať, kedy ktoré zvieratá pôjdete pozrieť. Aby som nezabudol, tu je ten link. Priamo v ZOO je dobre zabezpečený servis, jedlo si môžete vybrať medzi fastfoodmi a reštauráciou. Prípadne si doniesť niečo zo sebou.
ZOO vo Viedni odporúčam na celodenný výlet – otvárajú o 9.00 v lete majú otvorené do 18,30.