Tipy na výlety: Zubria obora v Topoľčiankach

Zubor ako najväčší európsky cicavec dosahuje dĺžku 2,7 m a výšku 1,9 m. Výlet do Arboréta Mlyňany sa podaril, žrebčín v Topolčiankach už trochu menej a tak prišla na rad zubria obora v Topoľčiankach. Zubry žijú v obore Piesky, vzdialenej od centra Topoľčianok približne 6 kilometrov. Cesta je celkom pohodlná, parkovisko a značka Stop je asi 500 metrov od obory.
Aj keď zubre na prvý pohľad vyzerajú ako veľké lenivé kravy, je s nimi celkom zábava. Na ohrade, ktorá nás delil od zubrov bola informácia, že bezpečná vzdialenosť od plota je jeden meter. To mi nebránilo vopchať sa medzi trámy a fotiť zubra číslo 1. To zas nebránilo zubrovi číslo 2 rozbehnúť sa k ohrade a zľahka ju pošimrať rohom akurát v mieste odkiaľ som o zlomok sekundy skôr odskočil:)
Výlet za zubrami vrelo odporúčam.

Sezóna: celoročne
Otváracie hodiny: ideálne je prísť v čase kŕmenia zubrov (od 8,00 do 9,00 h a od 13,00 do 14,00 h.) Zubry sú v ohrade okolo ktorej je náučný chodník, takže prísť sa dá takmer kedykoľvek.
Vstupné: podľa internetu 1 euro dospelí, 50 centov deti. My sme však neplatili a nevideli sme ani nikoho, komu by sme mali platiť (Ak nerátam bufet, kde sme si kúpili čosi pod zub)