Stužková včera a dnes (aktualizované)

Drunken man
Drunken man
V piatok sme boli mladšej sestre na stužkovej. Od tej mojej uplynulo už viac než jedno desaťročie a tak som bol zvedavý, čo sa medzitým zmenilo. Mám pocit, že takmer nič – decká mali vlastný „kumbál“, v ktorom sa chystali na vystúpenia. Popíjali nápoj z fľaše s nálepkou „Ice Tea“, pričom sa po každom napití zľahka striasli – čaj tam zrejme nebol. Nezmenilo sa ani to, že už okolo polnoci spal prvý z návštevníkov na stole:)
Piatkové mecheche ma priviedlo v spomienkach na stužkovú našej triedy.
Tu sú hedlajny (aktualizované o spomienky medorströma):
– jedna spolužiačka z kategórie „dobré dievčatko“ sa opila ešte pred začiatkom stužkovej – za intoxikáciu etylalkoholom môže približne 9 pohárikov (slovom deväť) z aperitívov nachystaných na stoloch pre hostí.
– druhá spolužiačka z kategórie „dobré dievčatko“ na stužkovej po prvý raz fajčila (ťahala o106:)), k tomu intenzívne požívala alkoholické nápoje. Výsledok? Po polnoci ju našli ležať na terase, zavolali sme záchytku, ktorá slečnu ťažko vytiahli na záchytku:) Vyzeralo dosť neelegantne, keď ju záchranári v oranžových bundách niesli pod pazuchami a pri tom zakopávala o schody. Neskôr na priamu otázku :“Prečo si sa ožrala?“ odpovedala „Ja som len nezvládla tu psychickú záťaž stužkovej…“
– spolužiak si pozval frajerku a najlepšieho kamaráta. S najlepším kamarátom nám v rámci kultúrneho programu nesmierne precítene zahrali „Nothing Else Mathers„. Neskôr mu frajerka počas stužkovej oznámila, že sa s ním rozchádza… Dala sa totiž dokopy s jeho najlepším kamarátom.
– jediný, koho žalúdočné šťavy opúšťali telo ústnym otvorom (jedným slovom grcal), bol profesor angličtiny, na ktorom sa spolužiaci nešportovo dohodli, že ho ožerú.
Je toho asi viac, ale roky a skleróza neúprosne gumujú pamäť. Spomenie si na vlastnú stužkovú niekto z vás?