Pán Rybníček, mám chuť preladiť tie vaše kanály

To človeka fakt dožerie! Príde domov uťahaný z roboty a celkom neskryte si hovorí, že je to škoda, že opäť nestihol aspoň koniec hokejového play off. Zrazu však prekvapene zistí, že ani jeden zo zápasov Trenčín: Žilina a Košice: Nitra sa ešte neskončil. Bleskovo zapína druhý kanál verejnoprávnej STV a nestíha sa čudovať. Na kanáli vidí nejaký hyperatraktívny dokument. „Zrejme je prestávka pred predĺžením,“ takže ho asi stihnem celé, to je paráda,“ vravím si a v tej chvíli mi je celkom jedno, ktorý zo zápasov STV dáva. Možnosť, že by mala prenosové vozy schopné zabezpečiť cez kvalitnú réžiu priebežné vstupy z oboch stretnutí mi ani náhodou neprišla na um. Veď, STV nie je ČT. Druhý diel dokumentu Zázračný svet rastlín končí a ja sa nestíham čudovať. Miesto hokeja prichádzajú do vysielania nášho skvelého kanálu správy v maďarčine: Hírek. „Že by bola taká dlhá prestávka?“ pýtam sa, aj keď v sebe objavujem náznaky miernych pochybností.
Po siedmich minútach je všetko jasné: Kanalizátori v STV sa na hokej vyflákli. Zrejme bolo momentálne odvysielanie Regionálneho denníka, Regionálnych správ, Večerníčka a dokumentu o rastlinách vo vážnom verejnom záujme a maďarské správy v žiadnom prípade nebolo možné odvysielať cez jednu z prestávok.
Rybníček, Záhradníček a spol…. niekedy mám chuť zemeguľu ryť, ako tá červená myš… a tie vaše kanály Jednotku s Dvojkou presunúť niekam na pozíciu 27 a 28.