Chrome OS je tu

Google ChromeMožno som prespal minulý týždeň v kóme a nevšimol som si to, čo si všimli všetci:) Každopádne dnes som si na Digital Inspiration všimol, že je k dispozícii neoficiálna verzia nového operačného systému z dielne Google. Áno, je tu Chrome OS. Podľa očakávaní si ho môžete stiahnuť zadarmo z tejto stránky. Chrome OS podľa dostupných informácií vychádza z vykuchynej distribúcie SUSE.  Ústredným bodom systému je internetový prehliadač Google Chrome. Cieľovou stanicou Chrome OS majú byť netbooky.
Takže zrejme nič pre mňa. Na stolný komp nemá zmysel to pchať, notebook som rád, že beží:) Na oboch strojoch používam aplikácie, ktoré sú stavané pre operačné systémy od MS prípadne Apple. Ale aj tak – mať tak viac času na hranie, zrejme to skúsim:)

UPOZORNENIE: Ako upozornil Rony, neskôr vygooglil Alian a nakoniec na to prišiel aj autor tohto spotu, link údajnej neoficiálnej verzie Chrome OS je fake. Viac si o tom môžete prečítať v článku How not to fake Google Chrome OS. Za omyl sa ospravedlňujem.