Lightroom Photoshop 2.3

Adobe Lightroom 2.3
Adobe Lightroom 2.3
Adobe vydal nový Lightroom Photoshop. K dispozícii je verzia 2.3. Zároveň vyšla nová verzia Camera Raw. Tá má poradové číslo 5.3. Oba produkty spája podpora pre nové fotoaparáty (zrkadlovky Nikon D3X a Olympus E-30). Lightroom Photoshop konečne prináša podporu pre ďalšie jazyky. Pribudli čínština (tradičná aj zjednodušená), holandština, taliančina, kórejčina, portugalčina, španielčina a švédština. Slovenčina zatiaľ, samozrejme, chýba.
Lightroom Photoshop 2.3 inak neprináša žiadne relevantné novinky, skôr sa zameriava na opravy predchádzajúcej verzie. Za zmienku stojí oprava FTP pri 64-bitovej verzii Lightroom Photoshop, či odstránenie problémov s uvoľňovaním pamäte, ktoré môže viesť k pádu Lightroom Photoshop.
Som zvedavý ako dopadne verzia 2.3 na Windows 7. Prvý pokus o inštaláciu Lightroom 2.2 skončil pádom do BSOD. Repete po vypnutí a následnom štarte počítača bolo úspešné a subjektívne môžem povedať, že 64-bitová verzia Lightroom beží na Windows 7 svižnejšie ako 32-bitová verzia na Windows XP.

Adobe Photoshop Lightroom 2.3 (Windows) – stiahnuť
Adobe Photoshop Lightroom v2.3 (Mac) – stiahnuť
Adobe Camera Raw v5.3 (Windows) – stiahnuť
Adobe Camera Raw v5.3 (Mac) – stiahnuť