Sviatky v Banskej Štiavnici

Tak máme za sebou prvú úspešnú dovolenku s Anetkou. Na veľkonočné sviatky sme vybehli smer Banská Štiavnica. Toto miesto je zároveň najčastejším cieľom našich dovoleniek – boli sme tu s Benitou na našej prvej spoločnej dovolenke (chata na jazere Počúvadlo), na v prvej dovolenke, v čase, keď sme už čakali Anetku (Penzión Kremenisko). Nuž nečudo, že sme si Banskú Štiavnicu vybrali aj ako miesto prvej dovolenky s Anetkou. Tentoraz sme sa však ubytovali priamo v srdci mesta – v Hoteli Grand Matej. Kombinácia štyroch hviezdičiek a „wellness veľkonočného balíka“ sa nám pozdávala aj preto, že ostatné hotely už mali obsadené:)
Krátko po návrate musím povedať, že minidovolenka sa nadmieru vydarila. Zrejme najdôležitejšiu úlohu v tom zohrala Anetka, ktorá našťastie neriešila fakt, že na niekoľko dní vybočila zo svojho pravidelného stereotypu, ktorý praktizujeme doma. Drobec nám vychádzal maximálne v ústrety – v rámci svojich možností si dovolenku užíval. Neplakal, nekričal, keď bolo treba, tak spal:) Trochu ľúto mi bolo, že v hlbokom kočíku väčšinu prechádzok Anetka prespala. Už sa neviem dočkať, keď bude naplno vnímať a z buginy alebo z nosiča bude sledovať čo sa okolo nej deje. Spokojní môžeme byť aj s počasím – stihli sme snáď všetky možné varianty. Od hustého sneženia, cez dážď až k jasnej oblohe a teplote okolo 15 stupňov (odhadom:).
Mierne rozpačité dojmy v nás zanechal Hotel Grand Matej. Na jednej strane pekná izba, skvelá obsluha a ústretový personál. Na druhej strane fakt, že do hotela sa nedostatne bez toho, aby ste neprešli cez fajčiarsky kútik. Na rovnaký problém sme narazili aj v reštaurácii, ktorá je spojená s barom a fajčiarsku časť od nefajčiarskej oddeľuje drevený paravan s pár kvetmi. Klinec do rakvy dobrého dojmu z hotela spravil predložený účet, na ktorom som našiel aj položku, ktorá tam nemala byť. Vysvetlenie bolo tradičné: „Omyl.“ Pri týchto tradičných omyloch ma vždy zarazí, že obchodník (je jedno v akej oblasti) sa nikdy nepomýli v prospech zákazníka:/