Citroën Xsara Picasso – naše nové auto

citroen-xsara-picasso-02.jpg Ako som už avizoval, po dlhšom hľadaní sme našli naše budúce (už len pár dní:)) rodinné autíčko. Na ceste za autom sme hľadali lacný spotrebný úver, nie celkom plánovaným medzicieľom nášho pátrania bola aj najlepšia banka. Vďaka veľkému záujmu čitateľov a analýzy domén, z ktorých prišli návštevy, sme zistili prečo banky nemajú čas… Ale hlavne, na konci nášho snaženia je nový automobil.

citroen-xsara-picasso-05.jpg Vzhľadom na limitovaný objem finančných prostriedkov a limitovanú chuť zadĺžiť sa viac, než by bolo pohodlné, boli v hre skôr malé mestské autá – Citroen C3, Suzuki Swift, či Škoda Fabia. Z áut, ktoré sa blížili k prívlastku rodinné – rozumej – bez problémov do kufra uložíš kočík, sa do užšieho výberu dostali Suzuki Ignis a Škoda Fabia Combi. Vizuálne sa nám pozdávali aj iné autá, ale tie nesedeli cenovo a iné autá, ktorých cena zas bola prijateľná boli mimo hry kvôli nedôveryhodnosti ich výrobcu. Som síce laik, ale auto z Rumunska, bez ohľadu na zahraničného vlastníka, na mňa nepôsobí najlepšie.

citroen-xsara-picasso-06.jpg Ako už z priložených obrázkov vidíte, pri výbere sme nakoniec zakotvili v Európe, konkrétne u francúzskeho Citroenu. Tak trochu nečakane totiž kupujeme Citroën Xsara Picasso. Dlho sme po ňom pokukovali. Problémom bola jeho cena – bola trošku (trošku dosť) z inej kategórie. Pri ponuke, ktorú sme dostali, sme museli nanovo prehodnotiť dilemu kúpiť nové alebo jazdené auto. „Jazdenka“ vyhrala.

citroen-xsara-picasso-07.jpg

citroen-xsara-picasso-08.jpg

citroen-xsara-picasso-10.jpg

citroen-xsara-picasso-11.jpg Ladným krivkám Citroën Xsara Picasso sme proste nedokázali odolať:)) Aj interiér ukazuje, že sa „žabožrúti“ do sýta vyhrali s detailami. Riadiaca páka dáva človeku pocit, že riadi autobus:)) Rovnako palubný počítač je umiestnený na trochu netradičnom mieste (viac v strede palubnej dosky) a neobsahuje otáčkomer, takže sa človek musí pri preraďovaní spoľahnúť viac na svoj sluch. Do gigantického kufra sa v pohode zmestí kočík, či bicykel. Na poslednom obrázku vidieť Citroën Xsara Picasso vo farebnom prevedení, ktoré má aj naše auto.

citroen-xsara-picasso-13.jpg
citroen-xsara-picasso-14.jpg V nárazových testoch získal Citroën Xsara Picasso štyri hviezdičky z piatich, takže okrem komfortu by aj bezpečnosť mala byť na veľmi dobrej úrovni.