Zakopané: Tatranci 1:0

Páčil sa ti článok? Daj o ňom vedieť priateľom!


    Hneď na začiatku pár večných právd: Slováci sú národ pohostinný. Poliaci sú šmelinári a veksláci.
    Nuž neviem. Víkend vo Vysokých Tatrách nám priniesol aj pár prekvapení. Trúfalo a ako sa neskôr ukázalo aj beznádejne som mal napríklad chuť na kapustnicu a bryndzové halušky. Ani by nemuseli byť „ako od babičky“…
    V prvom podniku (pri stanici Tatranská Lomnica) prišla čašníčka, tresla nastôl jedálny lístok a keď som si bez dlhšieho študovania objednal: „Jednu kapustnicu.“ len znechutene zamrmlala: „Nemáme.“ Nuž čo, stáva sa, šli sme do druhej reštaurácie (Slalom v obci Tatranská Lomnica). Intro s kapustnicou malo identický priebeh. Akurát to „Nemáme“ bolo povedané milšie. Ale veď nevadí, rád si dám cesnačku so syrom. Druhý chod by mohli byť halušky. „Robíte ich poctívé zo zemiakov alebo z prášku?“ Odpoveď? „Nemáme ani bryndzové halušky.“
    Že fungujúci cestovný ruch vyzerá trochu inak nás presvedčilo Zakopané. Na ulici, ktorú som sám pre seba nazval „turistickou“ sme zakopávali o podniky s tradičnými špecialitami – klobásky, kapustnica, zemiakové placky… Vo väčšine podnikov hrala ľudovky živá hudba. Na ulici zas stánky so syrmi od výmyslu sveta – osobne síce nie som schopný potvrdiť, či ovčí syr a kozí syr boli tým, za čo sa vydávali, každopádne nám chutili. Nakúpili sme aj domov. Živý ruch vládol na uliciach až do deviatej večer. V tom čase už na slovenskej strane „skapal pes„.
    Dodatok pre rozhorčených Tatrancov: Chcem míňať peniaze za kvalitné služby. Ja sa postarám o to, aby som mal čo míňať, vy sa postarajte, aby som ich mal za čo míňať.

    Páčil sa ti článok? Daj o ňom vedieť priateľom!

      Tags:

      6 086 x čítané

      8 Comments to “Zakopané: Tatranci 1:0”

      1. Trent 2 októbra 2006 at 18:21 #

        Nuz, v Tatrach som bol naposledy v roku 2001 a vidim, ze sa vela nezmenilo… Tiez som sa bol vtedy pozriet v Zakopanom… radsej…

      2. Sergej 2 októbra 2006 at 18:39 #

        S tymi haluskami si ma rozosmial.
        “Robíte ich poctívé zo zemiakov alebo z prášku?” :-)))
        Optimista. :-)

        Prave halusky v slovenskej restike nie su. Ak niekto niekde take jedol, nech da vediet. Taku restiku som na SVK za posledne 4 roky nenasiel. Je vsak pravda, ze si ich uz ani neobjednavam. Staci ked ich vidim uz objednane na susednom stole. Takze prave slovenske halusky, jedine doma. Dufam, ze aspon ta bryndza je slovenska.

      3. sloper 3 októbra 2006 at 07:35 #

        Obavam sa, ze posledny dodatok by mal platit pre vsetkych Slovakov, narazit na kvalitne sluzby kdekolvek v SK je problem…

      4. marek 3 októbra 2006 at 08:57 #

        to je jasne:) len ked som na starom blogu pisal o skusenostiach z Tatier, tak sa ktosi ozval, ze ludia su nevdacni a netesia sa z toho, ako pekne sa o turistov Tatranci staraju:))

      5. medorström 3 októbra 2006 at 16:51 #

        chodim do Tatier 2 krat rocne… Je tam dobre, ale od sluzieb nic neocakavam… Uplny suhlas, totalna tragedia. Jedina pochvala Penzion Echo(Silvia a jej mama)

      6. mekelle 3 októbra 2006 at 18:33 #

        joj, ale ako citam, ty nechvalis sluzby, ale nejaku Silviu a zo slusnosti aj jej mamu:))

      7. medorström 6 októbra 2006 at 12:35 #

        Ale nieee. Ona sa vydava buducu sobotu… Takze naozaj nic viac… :-))) A jej mama, tak to je pani kucharka, ktora na mna vzdy mysli, ked nieco pecie alebo vari…

      8. joe 18 júla 2008 at 20:19 #

        Na kvalitné halušky – zemiakové choďte na EuroSalaš Brest v Brezne/Michalovej. Keď som tam bol nevedel som sa ich dojesť. Mňaaaaam