Davis Cup – finále: Slovensko – Chorvátsko

Error, chyba
Error, chyba

Davis Cup, čiže Davisov pohár zavítal na Slovensko. O pár dní tu máme finále Slovensko: Chorvátsko. Slováci si doma držia neporaziteľnosť, kiež by si ju udržali aj cez víkend. Národné tenisové centrum, či vlastne Sibamac Aréna bude prirodzene bez mojej účasti. Pozriem si to v telke.
Je však pár vecí, ktoré ma pred víkendom znepokojujú:
Karol Kučera sa chystá rozlúčiť s tenisovou kariérou. V poslednom čase toho chalanisko veľa neuhral. Bojím sa, že mu to s raketou nejde tak, ako voľakedy a nie je to bojovník, ktorý by sa popasoval s nie najlepším priebehom zápasu. Keď to zhrniem, mám obavy, že Kučeru na rozlúčku nechajú hrať v čase, keď ešte o niečo pôjde.

Správy tohto roka:
Kučera prehral v 1. kole s obhajcom Baghdatisom
Kučera odstúpil v 1. kole pre zranenie ramena na turnaji ATP v Bangkoku
Kučera prehral v Segovii v 2. kole s nemeckým kvalifikantom Berrerom
Tenis-US Open: Kučera prehral v 2. kole dvojhry s Ferrerom
Proti Sanguinettimu mi chýbala prax, tvrdí Kučera po návrate na ATP Tour
Mertiňák postúpil v Newporte do štvrťfinále, Kučera neuspel

– Trošku divne vyzerá, keď Karol Beck nevedel o tlačovke s tenistami. Vraj mu to nikto nepovedal a odišiel z Bratislavy. Snáď to nie je náznak, že Daviscupový tým opäť nie je tak jednotná partia. Podobný problém sa ukázal v roku 2002. Kučera vtedy dlho zvažoval, či v Davis Cupe nastúpi proti Rumunom. Dôvod? „Vzťahové problémy v tíme.“ Neskôr sa Kučera rozhodol hrať.

Pripomenutie stretnutia Slovensko – Rumunsko v baráži Davic Cupu:
Karol Kučera prehral s Andreiom Pavelom – Kučera ani po zbabranom prvom sete, ktorý za 36 minút prehral zahanbujúco 0:6, nenašiel recept na suverénnu hru svojho protivníka. Trápil sa pri podaní, nevychádzali mu returny a tak sa ani nedostával k brejkovým možnostiam.
Karol Kučera zápas videl takto: „Nezvládol som tento zápas, pretože som nedokázal zo seba striasť nervozitu. Začal som zle, až v treťom sete som začal hrať to, čo som si predsavzal. Vyzeralo to tak, že by sa to mohlo otočiť, ale na začiatku štvrtého setu ma opäť postihla kríza a nebol som už zo seba schopný vydať viac energie.“