Bratislava inline

BA inline

Dnes by sa mala konať prvá tohtoročná korčuliarska jazda po Bratislave – Bratislava inline. Prvá mala byť už minulý týždeň, avšak počasie bolo proti, tak tohtoročná premiéra bude dnes.

Minulý rok bývali stretávky na „gotvalďáku“ (nám. Slobody), tento rok sa štartuje pri Auparku (skatepark). Akcia Bratislava inline sa bude konať každý piatok (ak nebude pršať) až do 1/9/05. Posledná jazda je teda výnimočne vo štvrtok. Vyráža sa o 21:00, prestávka je o 21:45 a koniec je o 22:30. Jazdí sa po cestách, ktoré na ten čas polícia uzavrie.

Minulý rok sa chodili trasy ako napríklad z Gotvalďáku cez Mierko, okolo starého rozhlasu k mostu SNP. Z tadiaľ po Vajanského nábreží až na Šafko a po Starom moste do Petržalky, kde bola prestávka. Druhá trasa bývala z Gotvalďáku, okolo nového rozhlasu k Vazovovej, po Radlinskej na Račko. Pokračovalo sa po Legionárskej, Karadžičovej, Dostojevského rade až na Šafko a po moste do Petržalky. Trasy sa všeliako kombinovali, robili sa okruhy. Bolo to aj pre priaznivcov adrenalínu, lebo jazda dole z kopca zo Starého mosta, smerom na Vajanské nábrežie križuje kolajnice. Celkovo sú prejazdy cez koľajnice zaujímavé.

Takto to začínalo na námestí Slobody ešte za svetla:
zaciatok-gottwaldak

Fotky som urobil na minuloročných akciách. Sú fotené z korčulí, tak kvalita je trošku horšia. Hlavne teda nastavenie bielej som ponechal na automatiku, takze celkový nádych je tak trochu do žlta.

Prítomný bol policajný sprievod na motorkách:
policia-motorky

Hudobný sprievod zabezpečovali takéto vozíky s reprákmi:
Muzika

Do kopca smerom ku kostolu sv.Martina je to celkom makačka:
kostol_sv_martina

Po Starom moste je to parádička:
stary most

Horšie to však je pri zjazde na parkovisko v Petržalke alebo smerom na Šafko. Zopár ľudí aj popadalo. No a niektorý stále iba po babách pozerali:
ine zaujmy

V skupine sa brzdí s rukami hore, aby aj tí za vami vedeli že brzdíte:
brzdenie

Títo mládežníci pioniermi neboli, tak aspoň takto mi pripomenuli pionierske časy:
pionieri

Niektorí sa veeeľmi tešili, že už je prestávka:
radost

Veď to nebola žiadna oddychovka, ale makačka. Spotený chrbát to iba dokazuje. Sponzori s nápojmi už boli nachystaní:
prestavka v pertzke

Po osviežení sa dievčatá usmievali:
babenky

Niektoré sa prišli aj poopaľovať trošku. Alebo sa nechali opaľovať?
opalovanie

Ďalšie si to všetko fotili:
fotografka

Keď chcete vidieť viacej odporúčam túto adresu:
www.bratislava-inline.sk

DOPLNENÉ: nakoniec sa išla úplne nová trasa (trasa č.2), iba po Petržalke. Z Auparku poza Inchebu, okolo dostihovej dráhy až k Technopolu a naspäť. Však si pozrite mapu.

24/06/05 sa išla ďalšia jazda, tentokrát sa išlo do mesta, po starom známom okruhu, len v trošku zmenenej forme (trasa číslo 1), prestávka tentokrát bola pri VUB-čke na Nivách.