Ufo nad Dunajom

Páčil sa ti článok? Daj o ňom vedieť priateľom!
    UFO nad Dunajom

    Bývalá kaviareň Bystrica na moste SNP v Bratislave sa zmenila. Budova patrí mestu a to ju prenajalo na 20 rokov spoločnosti Zemeguľa (prevádzkuje aj reštaurácie Paparazzi, Peoples).

    Kaviareň sa bude volať UFO (watch taste groove) a pre verejnosť by by ju mali otvoriť v nedeľu. Vstupné je 50,-Sk. (Ak si dobre pamätám z čias Bystrice, aj vtedy sa platil nejaký poplatok za výťah). Sprístupnená by mala byť aj vyhliadková terasa – rozhľadňa (watch). A tu je zopar fotiek:

    02-ufo.jpg
    03-night.jpg
    04-rybky.jpg
    05-posedenie.jpg
    06-vyhlad.jpg
    07-vyhlad.jpg
    01-ufo.jpg

    (© EASR e-mailova agentura SR)

    Páčil sa ti článok? Daj o ňom vedieť priateľom!
      20 593 x čítané

      18 Comments to “Ufo nad Dunajom”

      1. Markoff 16 júna 2005 at 23:04 #

        len si neviem predstavit tu terasu so vstupnym za 50sk, kde ju vlastne chcu napratat hore

      2. 123 17 júna 2005 at 03:25 #

        Zaujmave

      3. Lucia Tomečková 23 júna 2005 at 10:49 #

        Ahojte
        Pošlite ďalej, ľuďom túto moj skúsenosť s „úžasnou“ kaviarňou Ufo – bývalá Bystrica. Tak sme teda boli v bývalej Bystrici aj s našou návštevou z Gabčíkova tento víkend. Chovali sa k nám arogantne, znechutené pohľady nás vítali hneď od vstupu, keď videli že máme so sebou dve deti + moje bábätko.

        Chceli sme si dať nejaký zmrzlinový pohár, nech to stojí, čo to stojí, veď ide o zážitok: My dospelí by sme si pokecali pri kávičke, deti by si zamaškrtili, poobzerali Bratislavu zhora… Hneď pri sadaní za stoly nám oznámili, že reštauračná časť (celá polovica priestoru, ktorá zívala prázdnotou) je len na telefonickú objednávku a vykázali nás z nej. Preplnená zafajčená kaviarenská časť, v žiadnom prípade nesľubovala pohodu pri kávičke s výhľadom na Bratislavu.

        Nechápem, prečo taká veľká reštauračná časť na úkor kaviarenskej, keď na kávu a nápoj čakali ľudia v rade. Ale čo by človek kvôli deťom neurobil? Sadli sme si, objednali sme si 6x čerstvú šťavu z mrkvy a pomarančov. Bežný džús nevedú. Po 10 min nám čašníčka oznámila, že už majú len 4 deci šťavy z pomaranča. Tak som jej poveda, nech to namieša s grepovou, alebo hociakou. Nakoniec som dostala 1,5 deci vodovej mrkvovej šťavy, do polovice v nej bola strúhaná mrkva – nápoja asi deci. Účet znel na 720,- Sk. Ak si myslíte, že v cene bola vyhliadka, mýlite sa. Za ňu sme platili pri vstupe 300,- Sk. Za 7 a 8 ročné deti sa platí, tak ako za dospelých.

        Takže hor sa na Bystricu, zaspomínať na staré časy a poskladať sa úspešnému bratislavskému podnikateľovi na tučné zisky. S úctou

        Lucia Tomečková
        redaktorka spravodajstva STV
        0905 616 333

      4. mekelle 23 júna 2005 at 14:39 #

        tak toto vyzera dost drsne, zeby typicki slovenski podnikatelia? zarobime hop-sup, nech sme do konca roka milionari?:)

      5. Dana Vasickova 24 júna 2005 at 15:41 #

        tak myslim, ze sa mozem pridat, s este lepsim zazitkom :

        V UFO sme si s manzelom sadli do kaviarne, objednali si tam kavu a pytam sa, ci maju nejaky kolacik, ci iny dezert, ze by sme si dali ku kavicke. Casnika oznamila, ze maju, ze nam prinesie listok a menu. Vybrali sme si 2 krat dezert, zdoraznujem, ze nie lacny, 130 sk jeden. O chvilu prisla casnicka, ze dezert nam nemozu podat v kaviarni. Tak vravime, ze ok, nie je problem, ze sa prestahujeme do vedlajsej restauracnej casti, ktora bola kompletne prazda. Na to nam povedali, ze to nie je mozne, ze do restauracnej casti sa moze len na telefonicku objednavku. Vravim, ze azda si z nas robia srandy, lebo ani jeden stol v restauracii nemali obsadeny, takze aku objednavku. Zopakovali, ze do restauracie mozeme len na telefonicku objednavku. Tak sme sa nastvali a zatelefonovali / co oni netusili / ze si chceme objednat stol v restike u nich, na teraz. Bolo nam povedane po telefone, ze zial, najskor az na 17.00 / bolo cca 13.00 hod. /, a na moj dotaz preco nie hned, odpovedali opat, ze to nie je mozne az o 17.00 hod.

        To ma uz naozaj vytocilo, tak som si dala zavolat sefa restiky a vravim mu, ze radi by sme si dali dezert, ale bolo nam povedane, ze v kaviarni nam ho nemozeme servirovat, nakolko su tam malicke stoliky. Ked sme poziadali o presunutie do prazdnej restauracnej casti, bolo nam povedane, ze len na telefonicku objednavku a ked sme zavolali / co netusili, ze sme to boli my / nam povedali, ze zasa je to mozne az o 17.00 hod. Na to sef stale trval na tom, ze nam v kaviarni dezert ku kave podat nemozu a do restauracie prijimaju len telefonicke objednavky, tak som ho vysmiala, ze si zo mna snad robi srandy, na ake objednavky, ked som volala a ani tak mi nedali stol a cela restauracia je prazda. Stale bojoval, ze to nie je mozne, nakoniec nam „dovolili“ sa posadit do restauracie, kde boli vsetky stoly volne.

        myslim, ze som tam bola prvy a posledny krat

        dana vasickova

      6. bolek 27 júna 2005 at 16:51 #

        Vidím, že v komentároch začali pribúdať negatívne skúsenosti, aj ja pridám jednu, ktorá mi prišla mailom:

        Ahojte,

        kedze uz par dni koluju fotky po internete z novootvorenej bratislavskej restauracie UFO, rada by som sa aj ja s vami podelila o dojmy. Romanticka vecera vo dvojici nad Bratislavou, to znelo viacec nez lakavo. Pri prvej navsteve sme nepochodili, kedze nam oznamili, ze restauracia je len na telefonicku objednavku, inak sa tam nedostaneme. Do kaviarne a potom za poplatok na rozhladnu vsak mozme.

        Odisli sme s tym, ze si radsej pockame na „lepsie“ a rezervujeme si restauraciu. Stalo sa. Prvy dojem bol oukej aj ked trosku rozpacity, kedze nam pri vchode oznamili, ze nas budu hore pri vytahu cakat, aby nas uviedli. Nikto necakal. No ale nejako sme sa vymotali, ved nie sme vcerajsi :) Na nase prekvapenie, v restauracii bol v sobotu o siedmej vecer obsadeny len jeden (!) stol. No nejako mi neslo do hlavy naco tie telefonicke rezervacie. Prostredie bolo ale pekne, vyhlad tiez, tak sme si s ocakavanim objednali. Lososa.

        Perfektne pomaly grilovany ruzovy losos, k tomu zelena fazulka a zmrzlina z kozieho syra (to nas trochu vydesilo, ale ved v takom podniku na urovni vam predsa nepodaju drzkovu polievku). Tak to udaval jedalny listok. Ani sme si nevsimli, ze na gramaz akosi pozabudli. No nic. Casnik serviroval s milym usmevom a ladnostou pohybu. Musim podotknut, ze bol ozaj profesional. To je asi jedine pozitivum. Uz davno sme nezazili take nemile prekvapenie.

        Dalsieho komentara sa zdrzim. Prikladam fotku:
        losos v UFO

        Upozornujem, ze z taniera este neubudlo ani jedine susto. Vsimnite si pomer vidlicky a lososa. A aby som nezabudla, k tomu bolo na vedlajsom tanieri pat miniaturnych varenych zemiakov ako priloha. Nemala by som odvahu nazvat to ani predjedlom, nieto hlavnym chodom. Cena za tuto porciu: 600,- Sk.

        Ale uznavam, losos bol naozaj ruzovy. Viac ako nas zazitok. Romanticke vecery a vecere budeme travit rozhodne inde.

        S pozdravom,

        Dasa

        P.S. Damy pri vedlajsom stole obisli este horsie, udivene sa sklanali nad kuracimi stehnami, ktorych vzhladom (a velkostou) by pohrdol aj nas labrador Dan.

        A ja pridávam este jeden ucet z Ufa.

      7. mekelle 27 júna 2005 at 17:26 #

        normalne rozmyslam, ci vsetky tieto negativne informacie nie su len reklamnou kampanou majitelov restauracie: normalne zacinam mat chut ist tam, lebo sa az cloveku nechce verit, ze to tam moze takto fungovat:)))

      8. Janka 13 júla 2005 at 12:34 #

        Zlaty moji do luxnusnej reštovracie idem preto aby som si užila niečo iné. A určite nemám záujem počúvať krik malých detí chodte s nimi do Mekača. To nieje reštovacia pre buranov. Ak sa chcete nažrať jak prasata tak chodte do krčmi. Je smutné ako slováci „rozmýšlajú“ všade inde vo svete to máte to isté. Si myslíte že vám v New Yorku, Tokiu či Londone naložia za kopec „žradla“. Ste niekedy videli to jedlo čo tam ponukajú? Vaše vyadrenia značia jedine o vašej malomeštiackosti a je mi uprimne ľúto, že je to na slovensku tak.

        • Alice 12 mája 2009 at 17:18 #

          Tiez by som rada vedela co mas proti detom….asi ta nenapadlo,ze aj ty si bola niekedy deckom a behala si od stolu ku stolu.Ked budes mat svoje vlastne tak pochopis ze nie je take lahucke vychovavat deti.O tych restauraciach si sa zmylila,podla mna kazdy clovek by sa radsej najedol viac a zaplatil viac ako menej a stale je hladny a este k tomu je cena obrovska.Iba burani(ako si povedala)sa vyjadruju tak pekne ako ty…

        • Anonym 14 júla 2009 at 19:49 #

          hlavne že ovládaš gramatiku

      9. Janka 13 júla 2005 at 12:36 #

        Oprava (Krčmy)

      10. Kati 4 augusta 2005 at 09:48 #

        Mila Janka,
        najprv by si sa mala naucit slovensky, aby si vobec mohla Slovakom nadavat. Musim ta vyviest z omylu, po precitani prispevkov som bola uplne sokovana. Zijem mimo Slovenska a to ti mozem povedat, ze clovek zostava na Slovensku, ked tam pride, v niektorych pripadoch skutocne kamenny od uzasu. To co mame na Slovensku je skutocne unikat a typicke len pre Slovensko a Cesko (v takom rozsahu to neexistuje v ziadnej okolitej krajine, snad este okrem Madarska a Polska). Je mi velmi luto, ze to kazi vo svete cely dojem o Slovensku. Ja som na Slovensko hrda a bola by som rada, keby aj ostatni Slovaci boli na rodnu krajinu hrdi a robili pre nu co najlepsiu reklamu.

        Co sa tej restauracie tyka, bola som tam sice posledne ako dieta, ale velmi ma potesilo,ze je po tolkych rokoch otvorena, ale po tom, co som si tu precitala, budem rozmyslat ci ju navstivim. S tym lososom je to skutocne urazka zaludku, ked uz clovek investuje do prijemnej a trosku „extra“ vecere. Ja velmi rada jem rybu a musim povedat, ze som este nikdy nemala taku „sardinku“ na tanieri, väcsinou je to tak, ze to pomaly ani nezvladam zjest. Takze to nema nic spolocne zo „zranim“, mozno zeries ty. Normalne sa clovek vyberie do restauracie najest, aby mal na tanieri nieco ine ako po cely tyzden. Doma si tiez nedas na tanier tri hrasky, jeden zemiacik a mozno preleti aj kura okolo?! Alebo ano???? Tak to ta velmi lutujem. O Slovakoch je povestne, ze radi jedia a dobre jedia. Nasa kuchyna je vychvalovana. Opytaj sa normalneho Slovaka, ktory bol v Amerike, ci bol z tej jejich stravy syty??? Kazdy tam vyhladava potraviny, ktore su aspon ako tak podobne tym nasim slovenskym. Takze asi tak sa veci maju. Mala by si najprv porozmyslat, ked uz nieco napises!

        P.S. Zaujimalo by ma ako si stara, ze mas taku nenavist a averziu voci detom!

      11. Slavo 8 augusta 2005 at 11:50 #

        Mila Janka. Taku debilinu aku si ty napisala som uz dlho nevidel. Ty si asi bola jest najdalej v Cechach v nejakej akoze „in“ retauracii podobnej Ufo alebo le monde. Aby som ta poopravil tak to ze niekde zaplatis za ucet obrovske sumy nema znamenat ze sa nenajes. Pre tvoju informaciu napr v Londynskom Nobu ( mnohymi ludmi povazovanu za najlepsiu sushi restauraciu v Europe ) som mal asi 200 gramoveho marinovaneho lososa z ktoreho som sa perfektne najedol. Alebo napr. V Beverly Hills hotely ( najdrahsi hotel v Beverly hills ) mas tiez obrovske porcie steakov a ryb. To len u nas sa snazia radoby podnikatelia poriadne zarobit a ked sa niekto ozve tak ho este urazia a tvaria sa ze to je taky trend vo svete. A k tym detom, je uplne bezne ze vo vyhlasenych restauraciach vo svete vsetky svetove hviezdy beru aj deti do restauracii takze vacsinou tam je vela hluku, deti pobehuju od stalu k stolu….

      12. Lala 11 augusta 2005 at 12:56 #

        ajaj, je to divoke. no nic, ja tam dnes vecer idem a uvidime. mame to rezervovane…. a slubujem, ze potom napisem

      13. Lala 15 augusta 2005 at 13:23 #

        takze drahi labuznici,ja som tam teda v ten vecer bola. a mozem povedat, ze nie je nad to, presvedcit sa na vlastnej kozi (zaludku). mne chutilo fantasticky, porcie super, personal fajn. a to som bola pripravena na najhorsie spolu s mojimi priatelmi. boli sme 4 a vsetci sme sa fantasticky najedli a bohate nam stacilo. je mozne, ze sme mali stastie. a restauracia bola full. fakt je, ze ja sa tam urcite vratim…

      14. Jirka 30 septembra 2005 at 10:48 #

        Hele, lidi, to je fakt maso co tu pisete. :D Hehehe … diky, uz sem se dlouho tak nepobavil. Muj nazor:
        – Co se tyka te porce, tak je opravdu nemistne mala – i v luxusnich restauracich by mel mit losos (jedna-li se o hlavni jidlo) velikost stredniho steaku.
        – Co se tyka vyjadreni slecny Janky, je to opravdu blbost. :D Mam dojem, ze jedni to prehaneji s narodni hrdosti (buvijak neni vase zeme vyjimecna na jelepsi) a druzi to zase prehaneji s plivanim po vlastnich (jako to treba predvadi Janka). Co takhle si od obeho vzit to lepsi – byt na sebe hrdi a zaroven si uvedomovat chyby a pracovat na tom, aby te hrdoti treba casem mohlo byt vice?
        – Ta restaurace nad Dunaji musi byt asi fakt postavena na hlavu. :D Opravdu jsem se pobavil vasimi prispevky. :) Nic ve zlem.
        P.S. Ziji v zamori, mam moznost srovnani a tak mohu potvrdit, ze v New Yorku, Tokiu ani Sydney by si takovouhle porci hlavniho chodu slusny restaurater nedovolil. :)

      15. mipo 22 júna 2009 at 17:40 #

        Mäso /porcia/ v hlavnom jedle by mala určite váhu 15O g v surovom stave, teda nie menej. Tiež som sa tu „popálil“ i keď celý život pracujem v gastronómii /a ja už niečo pamätám/. Mi.

      16. aaa 14 decembra 2009 at 17:26 #

        Zrejme zalezi od personalu a jedla…Ale myslim si ze na taku restauraciu ako je UFO je az vela nespokojnych ludi.Na to ako sa prezentuju by malo odchdzat minimum nespokojnych zakaznikov.A z casou tuzexu ked bol clovek namako s toho ze dostal nieco INE a bolo jedno co to stoji som uz vyrastol.Dostat na tanier za 600sk 10cm lososa a tvarit sa ze je to v poriadku lebo je to imidzove, nato moze skocit iba hlupak alebo zbohatlik ktory sa chce za kazdu cenu odlisovat a ked mu prinesu na tanieri polozene s prepacenim H.V.NO tak sa bude tvarit ako mu naramne chuti pretoze je v drahej restauracii.Imidz este neznamena kvalitu.