MS: Hodnotenie po zápase s Kanadou

Aj keď na blogu sa hokeju venuje najmä bolek, bolek a bolek, napíšem sem krátku poznámku, ako som videl pôsobenie našich hokejistov na šapmpionáte v Rakúsku ja.
Je to také nijaké – asi takto by som zhrnul. Nehodnotím prehru s Čechmi 1:5, ani prehru s Kanadou 4:5. Celkový pohľad na hru našich mi nejak nenarobil veľa radosti:/ Pred šampionátom som mal pocit,
1. že naša hra bude vyzerať asi ako prvé dve tretiny zápasu s Kanadou,
2. že sa v tíme nájde líder typu Miro Šatan v minulých rokoch,
3. že Zdeno Chára dostane príležitosť ukázať v čom je dobrý,
4. že Jano Lašák a Rasťo Staňa budú po vydarenej klubovej sezóne v zahraničí vyrovnaná brankárska dvojica – lepší priemeru šampionátu (obaja individuálne 10 miesta)

Realita?
1. S kvalitnými súpermi (ČR, RUS, CAN) sme uhrali štyri dobré tretiny z deviatich a uhrali sme jeden bod
2. Žigo Pálffy je tretí v kanadskom bodovaní, Jožo Stumpel prvý v počte asistencií, Ľubo Višňovský najlepší medzi obrancami a Palo Demitra sa ako jediný vtesnal medzi Američanov a Kanaďanov v úspešnosti na vhadzovaniach. Ale celkovo mi chýbal líder, ktorý by hráčov vyburcoval, keď už to nevie Fero Hossa.
3. Zdeno Chára dostal od trénera skvelú príležitosť zastrieľať si – častejšie, žen napríklad Mišo Handzuš, rovnako, ako Paľo Demitra, či Miro Šatan. Výsledok? Nula gólov, neviem, či po niektore z tých striel niekto niečo dorazil. Možno aj preto, že nedostal možnosť hrať svoju hru, Chára nehral to, na čo som u neho zvyknutý.
4. Lašák je v štatistikách desiaty za brankármi Bieloruska, Kazachstanu, Švajčiarska, Lotyšska, či vypadávajúceho Nemecka. Staňa je mimo hlavných štatistík, lebo odchytal málo minút, ale aj tak za ním skončili len traja brankári.
Zopár štatistík:
Efektivita streľby: 7.
Power Play: 3.
Penalty Killing: 13.
Brankári:12.
Záver? Nevadí mi, že sme nepostúpili medzi prvých štyroch, prekáža mi, ako sme sa na pozíciu 5-8 dopracovali. Prekáža mi, že hráči po takmer každom zápase do kamier hovorili: Hrali sme zle, musíme viac zabojovať, takto to ďalej nejde. Je to akoby vám upratovačka prišla povedať: Nechala som vám tam bordel, odviedla som dosť zlú prácu, ale nevadí nabudúce to bude lepšie. A ono to lepšie nebude… Skončil Bondra, končí Pálffy a postupne budú odchádzať ďalší…