Pečená kačka s červenou kapustou a lokšami

Páčil sa ti článok? Daj o ňom vedieť priateľom!

    pecena-kacka-12V rámci seriálu Masaker v kuchyni predstavujeme jej veličenstvo recept na pečenú kačku s červenou kapustou a lokšami.

    1. Kačku umyjeme a zľahka naporcujeme. Ja tú našu rozdelím na štyri časti – dve stehná a trup rozdelený na polovice. Mäso osušíme  a jednotlivé časti poctivo osolíme. Výsledok nášho snaženia necháme v chlade oddýchnuť 24 hodín.
    2. Jednotlivé kúsky kačky rozložíme po hlinenom pekáči, pričom na spodok dáme trochu masti (kačacia / husacia). Pekáč zavrieme vrchnákom a vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov.
    3. Pečieme dve, až dva a pol hodinky, pričom kačku občas skontrolujeme a kúsky mäsa prelejeme vypečenou masťou.
    4. Čas, keď sa kačka sama pečie využijeme na prípravu dusenej kapusty. Na troche masti speníme cibuľku. Pridáme dve lyžice kryštálového cukru, ktorý zľahka karamelizujeme. Pridáme trochu bieleho vína a deci vody.
    5. Do tejto hmoty nahádžeme na márne kúsky nakrájanú kapustu. Poriadne premiešame, hrniec prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni kapustu dusíme do mäkka.
    6. Po dvoch hodinách sa vrátime ku kačke. Do pekáča pridáme pečienky, ktoré uložíme do masti, ktorá sa nám za dve hodinky vypiekla. Na pečienky opäť položíme kúsky kačky.
    7. Po približne trištvrte hodinke vyberieme pečienky a masť zlejeme do misky. Kačka tak ostane „na suchu“. Tentoraz už bez vrchnáku dáme kačku na posledných 10-15 minút do rúry.
    8. Lokše sú samostatná kapitola. Po jednom pokuse, na konci ktorého bola neuveriteľne špinavá kuchyňa, smrad po celom byte a pár biednych lokší, sa spolieham na subdodávateľov. Výborné lokše predávajú tety v Tržnici, prípadne na trhovisku na Miletičke, ale chybu nespravíte ani od väčších výrobcov v ktorýchkoľvek potravinách.
    Páčil sa ti článok? Daj o ňom vedieť priateľom!

      Tags: ,

      9 037 x čítané

      Comments are closed.