Ako sa darí projektu geni.sk

Rodokmeň a genealógia
Rodokmeň a genealógia

Čas letí jak vtáci nedozierni, vraví klasik. Len toť nedávno ubehlo pol roka od štartu stránky geni.sk s podtitulom Rodokmeň a genealógia. Snáď prišiel čas na stručné zhodnotenie toho, ako sa darí plniť pôvodný zámer – vybudovať stránku, ktorá bude pomáhať amatérskym genealógom, ako som ja.

Geni.sk si za pol roka vybudovala relatívne slušnú návštevnosť – spolu vyše 32-tisíc návštev a 130-tisíc prezretých stránok. Oveľa dôležitejšie pre mňa je však fakt, že Google Analytics tvrdí, že rastie počet tých, ktorí sa na stránku pravidelne vracajú.  Asi majú dôvod:) Podarilo sa získať viac ako 200 odberateľov noviniek zo stránky prostredníctvom mailu a ďalších anonymných odberateľov cez RSS. Potešia občasné ďakovné maily a jedna zmienka v médiách:) Účasť na sociálnych sieťach je asi limitovaný šírkou publika, každopádne 243 fanúšikov na Facebooku je najviac spomedzi genealogických stránok zo slovenského a českého internetového prostredia.

Za veľký úspech považujem fakt, že sa mi podarilo presvedčiť dvoch skvelých ľudí, aby so mnou spoluvytvárali obsah stránky. Juraj Snopek prispel zaujímavým seriálom, ktorým zaostril na urbáre a súpisy obyvateľstva za posledné štyri storočia. Práve súpisy sú veľmi užitočným zdrojom informácií pri genealogickom pátraní po predkoch. Jozef Kuric zas úspešne rozprúdil debatu svojím seriálom na tému vnútorná kolonizácia Slovenska. Pohnuté obdobie dejín Slovenska dokáže prebudiť emócie aj dnes.

A čo najviac zaujíma čitateľov geni.sk?

  1. Ako zistiť výskyt priezviska
  2. Domáce genealogické zdroje
  3. História používania priezviska
  4. Úvod do genealógie
  5. Rodokmeň

Tak sa zdá, že tá snaha má zmysel, čo poviete?