Smotanovo-piškótová torta s medom

Páčil sa ti článok? Daj o ňom vedieť priateľom!

    Piškótová torta

    Piškótová torta

    Je tu ďalší diel nepravidelného seriálu Masaker v kuchyni. Keďže sa nám v rodine objavilo pár príležitostí pre oslavu, prišiel rad aj na náš tradičný zákusok – piškótovú tortu. Na prvý pohľad nuda, na pohľad druhý príležistosť blisnúť sa v kuchyni aj pre nás, ľudí, čo nevedia variť:)
    Piškótová torta je klasika overená generáciami, preto nezaškodí občas malý experiment. Zabudnite na tradičné „do smotany vmiešame vanilkový cukor“… Do našej torty totiž nejde vanilkový cukor:) Tentoraz som ho vymenil za domáci med. Ako ovocie som použil čerstvé hrozno a jahody. Oboje veľmi dobre korešponduje s medom.
    Smotanovo piškótová torta s medom
    Potrebujeme: 3 balíky piškót, 4-5 kelímky smotany, med (množstvo podľa chuti), ovocie

    Postup: Smotany rozmiešame s medom. Do tortovej formy uložíme na dno vrstvu piškót, prelejeme smotanou, voľne porozhadzujeme nakrájané ovocie. Ďalšia vrstva pištót, ďalšia smotana, ďalšie ovocie. Pokračujeme do zblbnutia, prípadne dovtedy kým nenaplníme tortovú formu.
    Výsledok uložíme na 1-2 do chladničky. Za tento čas piškóty zľahka nasajú vlhkosť z ovocia a zo smotany a celá torta zhustne natoľko, že ju môžete bez problémov z tortovej formy vybrať.
    Na konci nášho snaženia je lahodný dezert, bitka o posledné kúsky, jednoducho masaker:)

    Páčil sa ti článok? Daj o ňom vedieť priateľom!

      Tags:

      10 959 x čítané

      Comments are closed.