Keďže som sa v poslednom čase začal trošku realizovať v kuchyni. Štartujem nepravidelnú rubriku poeticky nazvanú Masaker v kuchyni:) Variť budeme zľahka. Bez mučenia priznám, že variť neviem, recepty vznikajú pri nákupe surovín metódou:
„na toto mám chuť, aj na toto, aj na toto… no veď už to nejak nakombinujem“
Pokúsim nadviazať na teóriu podľa ktorej muži varia lepšie ako ženy – pri jej aplikovaní som svojho času podpálil kuchyňu:) Zároveň pokračujem v kulinárskej tradícii Čo-ku-da. Nie, nejde o nejakého zenového kuchára z Japonska. Čo-ku-da bola obľúbená technika v čase, keď som gastarbeiteroval v Nemecku. Keď sme večer prišli uťahaní z roboty, varili sme z toho, čo kuchyňa dala:) Dnes nezačneme nečím menším, ako receptom na Lasagne s kuracím mäsom.
Na prípravu lasagne potrebujeme:
Lasagne: tých pár plátkov kúpime v obchode, kto by sa s tým babral.
Plnka: kuracie mäso, ideálne mleté ale v prípade potreby mäso môžete ako ja nakrájať na márne kúsky, jedna veľká cibuľa, ktorú najmeno nakrájame, paradajkový pretlak – ideálne s kúskami paradajok, olivový olej, soľ, zľahka mleté čierne korenie, bazalku.
Bešamelová omáčka: trochu mlieka, hladkej múky, trošku masla, soľ.





Čo vám budem hovoriť, bol to masaker!:)