Espresso Singer Ariete Retro

Páčil sa ti článok? Daj o ňom vedieť priateľom!
    Kávovar Ariete Retro

    Kávovar Ariete Retro

    Na počiatku bol Merritt Singer, ktorý si v roku 1851 požičal 40 dolárov a založil spoločnosť na výrobu a predaj revolučného výrobku – šijacieho stroja. O viac než 150 rokov je tu kávovar z dielne Singer – Espresso Singer Ariete Retro. Prístroj v retro dizajne z kovu a nerezi je podľa výrobcu schopný na jednu várku pripraviť jednu až dve šálky espressa, cappuccina alebo horúceho nápoja.

    Pri výbere prístroja na výrobu kávy bol pre nás pomerne dôlžitý dizajn a Espresso Singer Ariete Retro ho má úplne úchvatný. Ale ako vraví klasik, nie je všetko blískavé, čo je pekné, nuž sa pozrime, ako prístroj funguje. Na základe približne polročného intenzívneho používania môžem s pokojným svedomím povedať, že s týmto kávovarom nie je problém spraviť chutné espresso alebo cappuccino s bohatou penou. Zvládnem to dokonca aj ja:) Trochu problematické je tvrdenie o dvoch šálkach espressa. On ich síce spraví, na môj vkus je to však pomerne slabá káva. Naopak, Benite vyhovuje. Doma sme preto zvolili postup, že najskôr sa pripraví káva pre mňa a až následne Benite.

    Prevádzka kávovaru je jednoduchá, až blbuvzdorná. Zatiaľ sme sa nestretli so žiadnou komplikáciou, ak nerátam, že sme raz zabudli naliať do zásobníka vodu a čudovali sa, prečo sa káva nie a nie urobiť:)

    Technické parametre Espresso Singer Ariete Retro:
    * termokrémovač Thermocream Disc zaručuje dokonalú penu na povrchu kávy
    * parná tryska pre napenenie mlieka pre cappuccino
    * odkladacia plocha na šálky
    * ručičkový teplomer pre okamžitú kontrolu teploty
    * celokovové prevedenie
    * vyberateľná odkvapkávacia vanička a mriežka pre ľahké čistenie
    * objem zásobníka vody 0,7 l
    * hmotnosť 8,5 kg
    * rozmery 270 mm x 280 mm x 370 mm

    Páčil sa ti článok? Daj o ňom vedieť priateľom!

      Tags: ,

      5 383 x čítané

      5 Comments to “Espresso Singer Ariete Retro”

      1. naďa 19 februára 2009 at 15:55 #

        Ja mám tento kávovar niečo viac ako rok a som s ním mimoriadne nespokojná.
        Keď použijem páku na sypanú kávu, tak v páke mi ostáva s kávou voda, po zastavení kávovaru z páky neustále vyteká voda, pri prenášaní samozrejme zašpiním celú kuch. linku. A z uvedeného dôvodu sa voda neustále zdržiava na spodnej ploche a preto mi už spodná plocha okolo stĺpa s vodou hrdzavie /a dosť/.

      2. Marek 19 februára 2009 at 22:12 #

        No neviem, kavovar pouzivame 3/4 roka. Nemam pocit, ze by sme s nim mali podobne problemy. Po zastaveni kavovaru este chvilu ide voda, co je logicke, lebo nejaka voda uz je v pake a musi dotiect. S hrdzou sme sa doteraz nestretli. Kavovar neprenasame

      3. zuzana 21 marca 2009 at 13:13 #

        dobry den,
        mame tento kavovar len necely rok a pri nedavnom stahovani sme stratili manual a kedze potrebujeme kavovar vycistit od vodneho kamena, neviem ako dalej. chcela by som poprosit o strucne instrukcie tykajuce sa cistenia kavovaru. zaroven je kava z neho nie velmi chutna. dokonca po preteceni vody prejde aj cast kavy, takze na dne salky mame usadeninu ako pri tureckej kave. velmi nas to mrzi lebo sme dlho uvazovali na tymto cool / trendy kavovarom. budem rada, ak by to bolo len zanesenim kavovaru takze rada privitam nejake typy a navrhy.

      4. Steve 18 septembra 2009 at 15:22 #

        Zuzana, treba častejšie čistiť priestor kde sa uchytáva páka s kávou. Tam sa vie ukladať káva a pri ďalšom a ďalšom zakladaní páky sa vytvorí vrstva, ktorá spôsobuje netesnosť páky a tým aj pretekanie zrniek kávy do šálky. Môže to spôsobiť aj deformáciu a poškodenie gumenného tesnenia. Toto sa mi stalo na predošlom kávovare SOLAC. Odstraňovať vodný kameň doporučujú kyselinou citrónovou (potravinárskou) nie octom!

        • marek 18 septembra 2009 at 22:03 #

          Presne tak, na cistenie pouzivame vylucne riedenu kyselinu citronovu. Ocot by vraj mohol byt nebezpeny, pre istotu sme to ani neskusali :)