Cykloterorizmus

bikecrash.jpg Ako sa do lesa volá, blbosť sa z parlamentu ozýva. Nejdem písať o tom, ako by na prácu poslancov mohol vplývať pravidelný odber semena s dennou či týždennou periodicitou. I keď téma, ktorú počas rozpravy o novele zákona o lesoch otvoril minister pôdohospodárstva a hlavný inseminátor ĽS-HZDS Miroslav Jureňa, je určite zaujímavá. Ak mi totiž za vynesenie šišky, či gaštanu z lesa hrozí pokuta až do výšky 100-tisíc korún, zrejme niekde súdruhovia v parlamente spravili chybu. Ešte šťastie, že táto zmena prešla ako poslanecký návrh a na internete tak nie je možné nájsť zdôvodnenie tajto kardinálnej blbosti (zdôvodnenie zákona je len pri vládnom návrhu.)

Idem písať o tom, že jazda na bicykli alebo koni mimo lesnej cesty či vyznačenej trasy bude hodnotená ako priestupok za 5-tisíc korún. Myslím, že treba riešiť problém bezpečnosti v lese, kde sú často turisti, hubári ale aj normálni cyklisti ohrozovaní bezohľadnou jazdou agresívnych cyklistov. Neviem však či väčší problém nie sú môzne motorové trojkolky, štvrokolky osedlané rôznymi hrubokrkavcami. Či les, zvieratá a ľudí viac neohrozujú ľudia na rôznych terénnych monštrách, ktorí si naháňačkou po lese odbúravajú stres. Či ako rony poznamenáva, nie sú väčším nebezpečenstvom traktory.

Slovensko úspešne absolvovalo protifašistický i protikomunistický odboj. Rozmýšľam, či nenadviažem na to najlepšie z oboch a nerozbehnem ďalší. Odboj za zdravý rozum – vybehnem na bicykli kamsi do lesa a pocitom človeka, ilegálneho odbojára si do vrecka ukryjem šišku, žaluď a bukvicu.