Varenie: nevedkovia a profíci

Páčil sa ti článok? Daj o ňom vedieť priateľom!

    Knihy plné atraktívnych receptov sú určené pre tých, čo vedia variť. My, čo variť nevieme, sa musíme spoľahnúť na našu fantáziu.
    K tomuto šialenému výroku som dospel po debate s kolegom o priebehu Vianoc z hľadiska konzumovania a prípravy na konzumovanie. Obaja v našich domácnostiach zabezpečujeme vianočný šalát, ale s varením, ako takým, si veľmi netykáme. Pomocnou rukou v tomto trápení nie sú ani kuchárske knihy. Veľmi často začínajú zákernosťou ako „pripravíme zápražku…„. A čo, keď neviem, čo to vlastne tá zápražka je, z čoho sa skladá a ako sa pripravuje?
    A tak nám kuchárskym laikom neostáva iné, ako spoliehať sa pri príprave jedál na fantáziu – preto je môj vianočný šalát každý rok iný. Vždy totiž zabudnem na niektorú z ingrediencií…

    Páčil sa ti článok? Daj o ňom vedieť priateľom!
      1 665 x čítané

      No Responses to “Varenie: nevedkovia a profíci”

      1. vanilka 7 marca 2005 at 12:39 #

        Skusil si davat do zemiakoveho salatu aj jablcka nakrajane na drobne kocky? Ja som to objavila, na moj velky udiv, len nedavno – a fakt dobre.

        L

      2. mekelle 7 marca 2005 at 13:12 #

        jablka? nie. s experimentovanim s jablkami v salatoch som skoncil, ked som svojho casu robil pikantny indicky salat – idu tam same dobroty (jablka, banany, stiplava paprika…), nakoniec tu hrozu odmietli doma vsetci jest a musel som to „sprasit“ sam:)))
        ale viem si prestavit, ze to moze byt zaujimave:))